هر چیزی در مورد چاپ

آشنایی با تمام سیستم های چاپی و کاربرد های آن

هر چیزی در مورد چاپ

آشنایی با تمام سیستم های چاپی و کاربرد های آن

۲ مطلب در اسفند ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

 

خواص سبوس برنج

برنج به عنوان اصلی ترین وعده غذایی ایرانیان و بخش زیادی از کشورهای آسیایی محسوب می شود که خواص متعددی از لحاظ مواد مغذی و مواد معدنی دارد.

این گیاه دارای خوشه هایی حاوی دانه های برنج بوده که سرشار از کربوهیدرات، ویتامین های گروه B و پروتئین می باشد .

متاسفانه این دانه مغذی و پر فایده بخشی از خواص خود را طی مراحل آماده سازی  و فرایند تولید از دست می دهد.

حتما می دانید دانه های برنج قبل از رسیدن به دست مصرف کننده مراحل مختلفی را طی می کنند تا به دانه سفید برنج که مورد مصرف شما قرار می گیرند تبدیل شوند.

دانه برنج دارای سه لایه می باشد که پس از چیده شدن در مراحل شالیکوبی از هم جدا شده و روانه بازار می گردند. لایه های برنج متشکل از شلتوک، سبوس و برنجاست که هر کدام دارای خواص و فواید بسیار می باشند.

برای رسیدن به برنج سفیدی که مصرف می کنیم پوسته های خارجی آن را جدا می کنند. پوسته اولی که روی دانه برنج را فرا گرفته "شلتوک" نام دارد و پوسته دوم که پس از شلتوک قرار گرفته سبوس می باشد. بنابراین بر خلاف تصور خیلی از افراد شلتوک با سبوس فرق دارد.

چون در ایران بسیاری مردم به مصرف برنج سفید عادت کرده اند و برنج سفید ایرانی را ترجیح می دهند، میزان زیادی از این خواص برنج که در لایه های بیرونی آن وجود دارد هنگام طی کردن فرایند تولید از بین می روند.

یکی از خواص سبوس برنج تاثیر آن در جوانسازی پوست و مو می باشد. به دلیل وجود ویتامین B5 موجود درآن باعث تحریک پیاز مو می شود و از سفید شدن و ریزش مو جلوگیری می کند.

و به دلیل وجـود ویتامین E وخاصیت آنتی اکسیدانی قوی که دارد ضمن حفظ رطوبت پوست از پیری زودرس پوست نیز جلوگیری می کند. به همین خاطر در صنعت مواد آرایشی و بهداشتی در موارد زیادی مثل تولید صابون، شامپو، کرم و روغن جهت شادابی و جوانسازی پوست از سبوس برنج استفاده شده است.

 

در کشورهای شرق آسیا مخصوصا چینی ها که برنج را با سبوس آن می خورند عموما از پوست و موی سالم و شادابی برخوردار بوده و و دیرتر دچار سفیدی و ریزش مو می شوند.

از دیگر خاصیت های سبوس برنج این است که برای پاکسازی بدن و رژیم غذایی افراد چاق بسیار مناسب است و چون دارای فیبر فراوانی است یبوست را نیز درمان می کند.

سبوس برنج برای درمان دیابت، فشار خون بالا، کلسترول بالا، چاقی استفاده می شود. حتی برای جلوگیری از سرطان معده و روده بزرگ؛ برای جلوگیری از بیماری قلب و عروق و بهبود عملکرد کبد نیز مصرف سبوس برنج توصیه شده است.

 
  • پرینتر پرینت
  • ۰
  • ۰

 

روش نگهداری برنج سالیانه

ازآنجایی‌که برنج در کشور ما جزء وعده‌های مهم غذایی به شمار رفته و مصرف آن مرسوم است معمولاً میزان زیادی از آن خریداری‌شده و برای مصرف یک سال نگهداری می‌گردد.

شاید یکی از موضوعاتی که همیشه موقع خرید برنج سالیانه موجب نگرانی خانم‌های خانه‌دار  است و ذهن آنان را درگیر می‌کند، نگه‌داری برنج به روش صحیح می باشد.

البته که این موضوع بسیار مهمی است چون معمولاً برنجی که در حجم زیاد برای مصرف سالیانه خریداری می‌گردد به دلیل حجم بالا باید با روش‌های نگهداری خاصی آن را در برابر آفات و حشرات محفوظ نگه داشت.

چون همان‌طور که می‌دانید علاوه بر بی عطر و بو بودن، داشتن گردوخاک یا آفت و حشره نیز نشان‌دهنده نامرغوب بودن برنج می‌باشد.

برنج، مانند تمام مواد غذایی خشک قابل ذخیره‌سازی می‌باشد و برای ذخیره‌سازی بهتر آن لازم است به 3 عامل زیر حتماً توجه شود:

دمای مناسب

دور از رطوبت

مخزن ذخیره‌سازی مناسب جهت جلوگیری از نفوذ گردوغبار و حشرات

رایج‌ترین آفتی که برنج ذخیره‌شده شما را تهدید می‌کند "شپشک برنج" است. این حشره با نفوذ به مخزن برنج و تولیدمثل بسیار سریع ذخیره برنج شما را نابود خواهد کرد.

 

برای از بین بردن آن روش‌های سنتی بسیاری وجود دارد مثل:

-          پهن کردن برنج روی یک پارچه تمیز در هوای آزاد زیر نور مستقیم خورشید

-          نمک پاشیدن لا به لای برنج

-          قرار دادن سیر داخل ظرف برنج

-          قرار دادن فلفل خشک در ظرف برنج

-          قرار دادن نعنا خشک‌شده در ظرف برنج

اما چرا بگذاریم کار به نفوذ آفت به برنج برسد و بعد فکر چاره آن باشیم وقتی با رعایت چند نکته ساده می‌توانیم از نفوذ حشرات جلوگیری کنیم؟!

پاسخ به این سؤال که تا چند وقت می‌توان برنج سفید یا همان برنج ایرانی را نگه داشت بستگی به شرایط نگهداری آن دارد. عمر مفید برنج سفید اگر شرایط نگهداری آن به‌درستی رعایت شود و از آفات و آلودگی دور بماند، تقریباً نامحدود است.

 

اگر قصد دارید برنج خود را در همان بسته‌بندی پلاستیکی (پلی‌پروپیلن) نگهداری کنید باید بدانید که این بسته‌بندی‌ها به‌تنهایی از نفوذ حشرات و رطوبت جلوگیری نمی‌کنند و به‌راحتی توسط حشرات جویده و سوراخ می‌شود و در نتیجه عمر نگهداری برنج شما کم خواهد شد.

بهترین توصیه‌ای که برای نگهداری از برنج ایرانی این است که آن را به دور از رطوبت و در جای خشک و خنک نگه‌داری کرده و بعد از باز کردن بسته‌بندی آن را در یک ظرف دربسته در جایی خشک و خنک و یا حتی در یخچال قرار دهید.

 

برای اطمینان از بسته‌بندی مناسب جهت نگهداری طولانی‌تربرنج از کیسه برنج پارچه‌ای که از جنس پارچه‌های نبافته که اصطلاحاً به آن نانوون یا اسپان باند می‌گویند، با لایه داخلی از جنس کیسه برنج پلاستیکی (پلی‌پروپیلن) استفاده می‌گردد.

با این کار برنج شما در کیسه‌ای دو لایه قرار می‌گیرد که این به دلیل مقاومت بالا و آب‌گریز بودن آن موجب جلوگیری از نفوذ رطوبت و حشرات می‌گردد.

 

 
  • پرینتر پرینت